İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen İzmir Su Ürünleri Kooperatifleri toplantısında sektör temsilcileriyle bir araya geldi. “Denizimiz bir, ekmeğimiz bir, gücümüz bir” sloganıyla gerçekleştirilen toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zeki Yıldırım, Genel Sekreter Yardımcısı Halit Çelik ve belediye bürokratları da hazır bulundu. Toplantı, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Kurucu’nun moderatörlüğünde gerçekleşti.
Başkan Tugay, İzmir Körfezi’ndeki çalışmalara dair şunları aktardı: “Körfez’in genelinde 3 ayda bir 68 noktadan numuneler alarak durumu takip ediyoruz. Göreve geldiğimizden beri Körfez iyiye gidiyor. Su ısındığı ve akıntı olmadığı için bazı mikroorganizmalar çoğalıyor ve bu da suyun rengini değiştiriyor. Yeni kirlenmelerin önüne geçmek ve Körfez’de akıntı oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor.”
Tugay, dipte birikmiş çamurun temizliğinin uzun yıllardır süren bir sorun olduğunu belirterek, “Bakanlık izin verdiği ölçüde dip taraması yapabiliyoruz. Ancak daha etkili bir temizlik için kapsamlı çalışmalar ve bilim insanlarının katılacağı toplantılar düzenleyeceğiz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bülent Üngür de, “Şu ana kadar 33 kooperatif ve 690 balıkçıya tekne bakım malzemesi başta olmak üzere destek verdik” bilgisini paylaştı.
Toplantıda sektörün sürdürülebilirliği için alınması gereken önlemler de ele alındı. Balık stoklarının korunması, av yasaklarına uyulması, çevre dostu üretim tekniklerinin geliştirilmesi, izlenebilirlik ve gıda güvenliği standartlarının güçlendirilmesi gibi konuların önemine vurgu yapıldı. Alınan talepler doğrultusunda, sektörün sorunlarına kalıcı çözümler sunacak bir eylem planı hazırlanması hedefleniyor.
Etiketler:
#İzmirBüyükşehirBelediyesi #CemilTugay #SuÜrünleriKooperatifi #KörfezTemizliği #Balıkçılar #Sürdürülebilirlik #İzmirKörfezi #DenizKoruma
Başkan Tugay, su ürünleri kooperatifleriyle bir araya geldi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Körfez’in durumu ve su ürünleri sektörünün geleceğine dair bilgiler paylaşırken, 3 ayda bir yapılan denetimlerle Körfez’in iyiye gittiğini söyledi.
Yayınlanma :
01.11.2025 20:30
Güncelleme :
01.11.2025 20:30
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: