Tarım alanında yaptığı çalışmalar ve eğitimlerle yerel üreticiye destek olan Bornova Belediyesi, Bornova'nın önemli restoran ve otellerin şefleri ile mutfak sanatları üzerine yayın yapan fenomenlerini Zeytinyağı Tadım Etkinliği'nde buluşturdu. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, bu tip etkinliklerle Bornova’nın lezzetlerini her alanda tanıtmayı ve yaygınlaşmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Bornova Belediyesi ve İzmir Ticaret Borsası işbiliği ile 6. sı düzenlenen Zeytinyağı Tadım Etkinliği Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi'nde gerçekleşti. İzmir Ticaret Borsası'ndan (İTB) Gıda Mühendisleri; Esra Erülkü ve Bilge Keykubat katılımcılara zeytinyağının tadımı sırasında dikkat edilmesi gerekenler ile tadımın nasıl yapılacağı anlattı. Erülkü ve Keykubat ayrıca zeytinyağının tarihsel yolculuğu, gastronomideki yeri ve önemi, zeytinyağının kalitesine etki eden faktörler, zeytinin sıkım teknikleri, zeytinyağının muhafazası gibi konularda bilgiler de verdi.
Yararlı ve keyifli
Tadıma katılan restoran ve otellerin şefleri ile mutfak sanatları üzerine yayın yapan fenomenler, etkinliğin kendileri için çok yararlı ve keyifli geçtiğini belirterek Bornova Belediyesi ve İzmir Ticaret Borsası'na teşekkür etti.
Tarımsal alandaki desteğimiz sürecek
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova'nın 12 eski köy yerleşimi ve coğrafi işaret tescilli Misket Üzümü ve Kınalı Bamyası ile tarımda ciddi bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Güvenli gıda ve doğal ürünlerin öneminin hergeçen gün çok daha iyi anlaşıldığını ifade eden Başkan İduğ, "Bu anlamda yerel üreticimizin ve vatandaşlarımızın yanındayız. Desteğimiz ve bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecek. Tadım etkinliğimizde bu etkinliğin bir parçası. Bu tip etkinliklerle Bornova’nın lezzetlerini her alanda tanıtmayı ve yaygınlaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz " diye konuştu.
Bornova'da şeflere özel zeytinyağı tadımı
Tarım alanında yaptığı çalışmalar ve eğitimlerle yerel üreticiye destek olan Bornova Belediyesi, Bornova'nın önemli restoran ve otellerin şefleri ile mutfak sanatları üzerine yayın yapan fenomenlerini Zeytinyağı Tadım Etkinliği'nde buluşturdu.
Yayınlanma :
08.12.2022 13:45
Güncelleme :
08.12.2022 13:45


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: