Çeşme Yarımadası’nın simgesi haline gelen ve 2021 yılında coğrafi işaretle tescillenen Çeşme Kavununda hasat zamanı geldi. Çeşmeli üreticilerle birlikte hasada katılan İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, kavunun bölge için büyük bir değer olduğunu vurguladı.
Şahin, “İzmir’de yaklaşık 10 bin dekarlık alanda 22 bin ton kavun üretiliyor. Çeşme Kavunu tatlı, sulu, aromasıyla öne çıkan erkenci bir ürün. Depolamaya uygun yapısıyla taze tüketiminin yanı sıra uygun koşullarda 6 aydan fazla dayanabiliyor. Ovacık, Çiftlikköy, Urla Nohutalan, Zeytineli, Birgi ve Barbaros mahalleleri bu üretimin merkezinde yer alıyor. Bu değerli ürünün geleceği için üretimin sürdürülmesi çok önemli” dedi.
Etiket:
#ÇeşmeKavunu #HasatZamanı #İzmirTarımı #Coğrafiİşaret #YerelÜrün
Çeşme Kavununda Hasat Başladı
Tadı, aroması ve dayanıklılığıyla ünlenen coğrafi işaretli Çeşme Kavunu, üreticilerle birlikte tarlalardan toplanmaya başladı.
Yayınlanma :
28.08.2025 13:57
Güncelleme :
28.08.2025 13:57


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: