Denizlinin meşhur Fırın kebap’ı,Denizliye gelen yurt içi ve dışı ziyaretçilerin akınına uğruyor..
Kocabaylar kebap’ın sahibi Hüsamettin Akçaöz”Denizli kebap’ı mutlaka tescillenmeli..Tanıtım atağı na geçilmeli “dedi.
Denizli Kebap’ı nın ünü ,Türkiye ye sardı..Adana Demirspor medyası ve taraftarları nın vazgeçilmez yiyeceği Denizli kebap’ı oldu.
NASIL PİŞİYOR
40 yıllık kebap ustası Hüsamettin Akçaöz,Denizlinin en meşhur kebap ustası Hacı Ali Kasapbaş’ın yanında 17 sene çalıştım.Mesleğin sırlarını öğrendim.Çalıştığım işyerini devraldım.23 yıldır aynı mekanda Denizli fırın kebap’ı yapıyorum”diyor..
Hüsamettin Akçaöz devamla “Denizli fırın kebap’ını yapmak için sabahtan fırınımız 1.5 saat alevler içinde yanar.Ta ki,Fırınımızın içindeki tuğlalar beyazlaşıncaya kadar.
Daha sonra alevin dinlenmes için 15 dakika bekleriz.
Sonra etlerimizi karşılıklı şişlere takarak fırına atarız.Attığımız etin bazı parçaları vardır 45 dakika da kebap’a dönüşür.Atılan kuzunun kaburga,pirzola,böbrek yatakları 45 dakika da pişer.Diğer kısımlar ise dinlenerek piştiği için 3.5 saat te hem kızarır,hem de yumuşak düşer,yani kebap’a dönüşür.
Yumuşak düşmesinin sebesi,fırının içindeki leğenlerin içindeki yağlı buyun ısınmasıyla yumuşaklığı sağlar “.
HANGİ ETLERDEN YAPILIR
Meşhur Denizli kebap’ının 5- 6 aylık kuzular ve 1 yaşına gelmiş kuzular arasından seçilir.1 yaşını geçen kuzudan da kesinlikle kebap olmaz
PİŞMEDE HANGİ ODUN KULLANILIR
Hüsamettin Akçaöz “fırınlarımızda yaktığımız odunlar kesinlikle sakız odunu veya menengeç(Çitlembik) ağacıdır.Bu odunların kabuğu yandıktan sonra is yapmaz.Çok dayanıklı ve ısı kalorisi yüksek odunlardır.
KİMLER KONUK OLDU
NTV Tadı damağında proğramı yapan Vedat Milör,Ratef genel başkanı Vedat Gündoğan,belediye başkanımız Osman Zolan,eski denizli valisi hasan Canpolat sık sık işyerime gelir,kebap’ı yer..Teşekkür ederek işyerimden ayrılırlardı”dedi..
40 YILLIK USTA-Ünlü Denizli kebap’ı için bir ömür adadığını belirten kocabaylar kebap’ın sahibi Hüsamettin Akçaöz “Çıraklığı olmayan işin ustalığı da olmaz “diyor
Hüsamettin Akçaöz “Yazın kavurucu sıcaklarında zamanımın 6 saatini fırının karşısında geçiriyorum.Mesleğimi çok seviyorum.Tam bir damak tadı olan Kebap’ı herkesin yemesini istiyorum “diyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: