Kadın emeğini ve yerli üretimi destekleyen anlayışıyla hizmet veren Efes Tarlası Bakkalı, Selçuk’ta kadın üreticilerin umut kapısı olmaya devam ediyor. Selçuk Efes Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki toplam 31 üretici kooperatifin katkısıyla rafları zenginleşen bakkal, yerel kalkınmanın başarılı örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.
2020 yılında faaliyete geçen bakkal, sağlıklı ve temiz gıda üretimi yapan kadın üreticilerin ürünlerini güvenli, hijyenik ve sürdürülebilir bir satış kanalıyla tüketiciyle buluşturuyor. Zeytinyağı, reçel, sabun, tarhana, erişte, bal, süt ürünleri gibi ürünler, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.
“Kadın Emeği Sofralarda Yer Bulacak”
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Efes Tarlası Bakkalı’nı sadece satış noktası değil, dayanışmanın, emeğin ve yerel kalkınmanın simgesi olarak görüyoruz. Kadınlarımızın ekonomik hayata katılımını destekliyor, halkımızı sağlıklı ve yerli ürünlerle buluşturuyoruz” dedi.
Uygun Fiyatlı Damacana Su Satışı
Bakkalda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Su doğal kaynak suyu da satışta. 19 litrelik damacana su, “gel-al” sistemiyle sadece 50 TL’den vatandaşlara sunuluyor. Uygun fiyat politikası, özellikle dar gelirli vatandaşlar için önemli bir avantaj oluşturuyor.
“Efes Tarlası Bakkalı Bizim İçin Fırsat”
Selçuk Efes Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yöneticisi Yeşim Kopan, Efes Tarlası Bakkalı’nın kadın üreticiler için büyük bir değer olduğunu belirtti:
“Çoğunluğu kadın emeği ile ürettiğimiz ürünlerimizi burada sürdürülebilir şekilde satışa sunuyoruz. Kadınlara gelir sağlama imkânı tanıyan bu projeye destek veren Başkanımız Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: