Konak Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan ayında da halkın sağlığı ve güvenliği için esnafla el ele verdi. Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri eksiklerin giderilmesi, gerekli uyarıların yerine getirilmesi, halka daha iyi hizmet götürülmesi amacıyla Konak ilçesinde faaliyet gösteren fırınları denetledi.
İzmirlilerin sofralarında sağlıklı ve güvenilir gıdalar olması gerektiğini söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, halkın sağlığından ödün verilemeyeceğini açıkladı. Belediyenin esnafla el ele vererek, yapılan denetimleri dostluk içinde sürdürdüğünü anlatan Başkan Tartan şöyle konuştu:
“Ramazan’ın ilk gününden itibaren fırınlardaki denetimlerimize başladık. Ramazan pidesi, sahur ve iftarlarda sofralardan eksik olmayan bir gelenek. Önemli olan esnafımızın da dikkati ve çabasıyla, halkın sağlığının güvence altında olmasıdır. Fırınlarda yapılan denetimler de bir ceza değil, halkın sağlıklı, doğru gramajda, kaliteli ürünü gönül rahatlığıyla evine götürebilmesi için bir dayanışma örneğidir.”
İzmir Fırıncılar Odası Başkanı ve belediye meclis üyesi Nejdet Durmuş ise, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın esnaf dostu başkan olduğunu vurguladı ve “Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan her zaman esnafın yanında oldu. Gerek encümen kararları gerekse Belediye Meclis kararlarıyla esnaf dostu başkan olduğunu her zaman gösterdi. Konak’taki fırınların yüzde 90’ı pide üretimi gerçekleştiriyor. Meslektaşlarımız hijyen, gramaj, kalite konularında dikkatli davranıyor” diye konuştu.
Ramazan ayının sonuna kadar denetimlerin devam edeceği belirtilirken, pide üretiminin hijyen kurallarına uygun, kaliteli ve doğru gramajda olması gerektiğine dikkat çekildi. Bu yıl 200 gram Ramazan pidesi 75 Kuruş, 400 gram Ramazan pidesi ise 1 Lira 50 Kuruş’a satılıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: