Norveç deniz ürünlerinin tanıtımı amacıyla Türkiye’de üç yıldan bu yana buluşma ve çeşitli etkinlikler düzenleyen Norveç Kraliyet Büyükelçiliği, Norveç Deniz Ürünleri Konseyi ve Norveç Ticaret Ataşeliği, eğitim seminerinin 2012 yılındaki ikinci ayağını 27 Mayıs Pazar günü İzmir Mövenpick Hotel’de gerçekleştirdi.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölüm öğrencileri ve İzmir’de çalışan şeflerin katıldığı seminer kapsamında, EKS Mutfak Akademisi kurucusu ve eğitmen şefi Eyüp Kemal Sevinç; Norveç somonu, ringa balığı, uskumru, saithe ve haddock balıklarını tanıttı. Norveç’in soğuk ve temiz sularından tedarik edilebilen söz konusu balık türlerinin avlanma yerleri, kesim teknikleri ve pişirme önerileri hakkında bilgilendirme yaptı. Sunum sonrası, Sevinç tarafından yapılan uygulamayı izleyen tüm katılımcı şefler, hep birlikte menüler üzerinde çalıştı. Ayrıca Mövenpick Hotel Executive şefi Barış Torcu’da seminer boyunca katılımcı şef ve öğrencilere yardımcı oldu.
Norveç Ticaret Ataşesi Rolf Amklov, turizm açısından son derece önemli olan İzmir bölgesinin önde gelen şefleri ve öğrencileriyle bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir her zaman ticaretin kalbi, doğu ile batının ticaret ve kültür köprüsü olmuştur. Hem ekonomik, hem de turizm sektörü açısından Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olarak yer alan bu bölge, Norveç Deniz ürünleri açısından da büyük önem taşıyor. Bu nedenle bu bölgede bulunan değerli şeflerin katkıları bizim için çok önemli. Yetiştirme koşulları, lezzeti, sağlık açısından yararları ile kalitesi mükemmel olan Norveç Deniz Ürünleri yerli ve yabancı turistler için ideal bir besin kaynağı olmaktadır. Tatil bölgelerine giderek deniz ürünleri tatmak isteyen hem yerli hem yabancı turistler Norveç Deniz ürünlerinin tadını çıkarabilir. Türkiye’de yaz aylarında uygulanan avlanma yasağına rağmen, her zaman temin edilebilen Norveç Deniz Ürünleri hem yaz hem kış fark etmeden tüm yıl boyunca temin edilebilir. Lezzetinin yanı sıra insan sağlığına olan katkılarından ötürü Norveç Deniz ürünlerinin herkes tarafından tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır. ”
Yorumlar
Kalan Karakter: