Tehlikeli madde taşımacılığı sektörü İzmir Ticaret Odasında buluştu. Yasal düzenlemelere ilişkin bilgilendirme yapılan toplantıda konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan, tehlikeli maddelerin taşınması, depolanması ve işlenmesi söz konusu olduğunda iş akış süreçlerinde her şeyden önce güvenliğin sağlanmasının önem taşıdığını söyledi.
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Toplantısı, İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşti. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tehlikeli Yük Taşımacılığı Daire Başkanı Bülent Eyyüpoğlu’nun açılış konuşması yaptığı toplantıya, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeleri Ayşe Şöhret Erçeltik ve Çağlar Kalkan, 51. Mesleki Bilimsel ve Teknik Faaliyetler Grubu Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Cemil Tanju Anaklı, 45. Yük Taşıma ve Antrepo Grubu Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Haşmet Karasu, İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri ve üyeler katıldı.
GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR
Tehlikeli maddelerin taşınması, depolanması ve işlenmesi söz konusu olduğunda iş akış süreçlerinde her şeyden önce güvenliğin sağlanmasının kritik bir önem taşıdığına dikkat çeken İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan, “Bu çerçevede, danışman firmalarımız önemli bir görev üstlenerek hem bahsi geçen süreçlerin yürütülmesi hem de tehlikelerin bertaraf edilmesine yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerin karmaşıklığı, personel eğitimlerinin yüksek maliyetleri ve her daim gelişmekte olan teknolojinin yakından takip edilmesi gibi pek çok sorunla da karşı karşıya olan danışman firmalarımız faaliyetlerine devam etmek ve çevresel riskleri en aza indirmek için yoğun bir mesai harcıyor. Toplantımızın sektörde faaliyet gösteren firmalarımızın yaşadıkları temel sorunları ve çözüm önerilerini tartışmak, mevzuatın uygulanmasına yönelik birinci elden bilgilere ulaşmak için faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.
BAKANLIK OLARAK ÖNEMLİ GELİŞMELER KAYDETTİK
Konuşmasında, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hizmetleri Hakkındaki Yönetmeliğe ilişkin bilgi veren T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Tehlikeli Yük Taşımacılığı Daire Başkanı Bülent Eyyüpoğlu, “Bakanlık olarak Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması’na taraf olduğumuzdan beri önemli gelişmeler kaydettik. Yaptığımız çalışmalar sonucunda mevzuat tek bir çatı altında toplandı. Yapılan düzenlemelerle ilgili bilgi işlem (e-devlet) alt yapısı sağlandı, buna yönelik birçok hizmet getirildi. Yetkilendirilmiş Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanları ve bunların istihdam sayıları ile Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi sayıları ortaya konuldu, işletmelerden sürekli olarak hazır bulundurmaları istenilen dökümanlar belirtildi. Faaliyet belgesi alma şartları yeniden düzenlendi. Denetimler yapıldı ve bu denetimler sonucu yaptırımlar uygulandı” dedi.
SUNUMLAR YAPILDI
Açılış konuşmalarının ardından 51. Mesleki Bilimsel ve Teknik Faaliyetler Grubu Üyesi Çiğdem Eren’in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Tehlikeli Yük Taşımacılığı Şube Müdür Vekili Eyüp Bulut, Türk Standardları Enstitüsü Uzmanı Ulvi Gürsoy ile İzmir Ticaret Odası 51. Mesleki Bilimsel ve Teknik Faaliyetler Grubu Üyesi Çiğdem Eren birer sunum gerçekleştirdi.
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının sorunları
Tehlikeli madde taşımacılığı sektörü İzmir Ticaret Odasında buluştu. Yasal düzenlemelere ilişkin bilgilendirme yapılan toplantıda konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan, tehlikeli maddelerin taşınması, depolanması ve işlenmesi söz konusu olduğunda iş akış süreçlerinde her şeyden önce güvenliğin sağlanmasının önem taşıdığını söyledi.
Yayınlanma :
07.06.2024 20:08
Güncelleme :
07.06.2024 20:08


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: