Van kahvaltısına farklı bir soluk getiren”Matbah-ı Van”yerli ve yabancı turistlerin yeni uğrak yeri oldu.
Yaklaşık bir yıl önce açılmasına rağmen kısa sürede marka haline gelen”Matbah-ı Van”kahvaltısı dillere destan oldu.
Matbah-ı Van'ın işletmesinin sahiplerinden birisi olan kadın girişimci Gonca Güray misafirperverliği ile de mekanın değerine değer katıyor.
İşletme sahibi Gonca Güray‘Matbah-ı’ kelimesinin Osmanlıdan alındığına dikkat çekerek
““Matbah-ı Osmanlılarda ‘mutfak’ anlamına gelirdi. Dolayısıyla bizde ilimizde
‘Matbah-ı Van’ yani ‘Van mutfağı’, van kahvaltısı olsun istedik. Konseptimize de
uygun olduğunu düşünüyorum. İnsanları biraz tarih yolculuğuna çıkardık”
şeklinde konuştu
Güray, “Bizim ilk amacımız insanlara Van kahvaltısını doğru şekilde anlatmak. Öncelikle
kullandığımız, sunduğumuz ürünlerin doğallığından, kalitesinden hiçbir şekilde
ödün vermedik. Evimde çocuklarıma ne yediriyorsam, buraya gelen misafirlerimize de onu yediriyoruz. Burada müşteri oturduğu zaman her şey o
an taze olarak hazırlanıyor. Tabaklarda önceden bekletmiyoruz. Sıcak ile
soğuk ürünler aynı anda geliyor. Pratik bir şekilde müşterimize servis
yapıyoruz. İnşallah gelen misafirlerimiz buradan mutlu ayrılıyorlar”şeklinde konuştu
Matbah’ı van kahvaltı salonunun diğer kahvaltı salonlarında farklı olduğuna
dikkat çeken Güray, “İnsanlar burayı doğallığı ve ürünlerimizin orijinalliği ve
lezzeti için tercih edecekler. Çünkü burada hazır hiçbir ürün yok. Hepsi
tamamen doğal haliyle sunuluyor” dedi
Yaklaşık bir yıl önce açılmasına rağmen kısa sürede marka haline gelen”Matbah-ı Van”kahvaltısı dillere destan oldu.
Matbah-ı Van'ın işletmesinin sahiplerinden birisi olan kadın girişimci Gonca Güray misafirperverliği ile de mekanın değerine değer katıyor.
İşletme sahibi Gonca Güray‘Matbah-ı’ kelimesinin Osmanlıdan alındığına dikkat çekerek
““Matbah-ı Osmanlılarda ‘mutfak’ anlamına gelirdi. Dolayısıyla bizde ilimizde
‘Matbah-ı Van’ yani ‘Van mutfağı’, van kahvaltısı olsun istedik. Konseptimize de
uygun olduğunu düşünüyorum. İnsanları biraz tarih yolculuğuna çıkardık”
şeklinde konuştu
Güray, “Bizim ilk amacımız insanlara Van kahvaltısını doğru şekilde anlatmak. Öncelikle
kullandığımız, sunduğumuz ürünlerin doğallığından, kalitesinden hiçbir şekilde
ödün vermedik. Evimde çocuklarıma ne yediriyorsam, buraya gelen misafirlerimize de onu yediriyoruz. Burada müşteri oturduğu zaman her şey o
an taze olarak hazırlanıyor. Tabaklarda önceden bekletmiyoruz. Sıcak ile
soğuk ürünler aynı anda geliyor. Pratik bir şekilde müşterimize servis
yapıyoruz. İnşallah gelen misafirlerimiz buradan mutlu ayrılıyorlar”şeklinde konuştu
Matbah’ı van kahvaltı salonunun diğer kahvaltı salonlarında farklı olduğuna
dikkat çeken Güray, “İnsanlar burayı doğallığı ve ürünlerimizin orijinalliği ve
lezzeti için tercih edecekler. Çünkü burada hazır hiçbir ürün yok. Hepsi
tamamen doğal haliyle sunuluyor” dedi