Dayanışma ve yardımlaşma bilincini geliştirelim
Toplumsal duyarlılık, farkındalık ve yardımlaşma bilinci geliştikçe hep güzel günler olacaktır. Güzel günlerin mimarisi olmak biz insanoğlunun elinde olup ve bu bilinci paylaşmakla ancak ve ancak olur.
Günden güne kaybolan paylaşma ve yardımlaşma bilinci özellikle, geçim sıkıntısı yaşayan ve umut ışığı bekleyen insanlar İçin daha da kötü şartlar doğuyor.
Neden paylaşma ve yardımlaşma bilinci yok oluyor. "Ben" merkezle yol almaya başladık. Ve herşeyi kendimize istemeye günden güne daha da çok istedik.
Bu şekilde devam etmesi durumda; yetişen yeni nesil aynı bilinçle büyücektir.
Ve daha da kötü bir durumla karşı karşıya geleceğiz.
Paylaşma ve yardımlaşma bilincini hep birlikte yeşertebiliriz.
Ben değil de biz kelimesi ile yola koyularak ve paylaşma yardımlaşma bilincini ilke edinerek yol alırsak çok güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır.
Bu bilinçle yol alan her toplum yarınların mimarisi olacaktır.
Zor şartlar yaşayan insanlar içinde güzel bir çalışma yapılırsa, o aileler için geleceğe, hayata, yaşamaya tutunma olur .
PEKİ NASIL OLACAK;
Ülkenin dört bir yanında veya herkes kendi çevresinde stk, özel veya kamu kurum, kuruluşlarla ortak hareket ederek, tüm tespitlerin yapılması.
Çalışmayacak durumda olan aileler varsa her türlü destekle ve sabit bir şekilde hayat boyu devam edilmesi.
Çalışabilecek ailelerde bireyler varsa da; stk, kamu özel gibi yerlerde istihdamın sağlanması.
Bu şekilde bir yardımlaşma ve paylaşma projesi olursa balık yemeği değil tutmayı öğrenecek bir toplum olur ve sürekli bir beklenti veya umutsuz İçin de olmayacaktır.
Bundan da şu sonuç çıkacak psikolojik olarak, ruhsal olarak ve fiziksel olarak sağlıklı bireyler yetişecektir.
Aksi durumda her şeye ben dersek ve böyle aileleri göz ardı edersek toplumda ne birliği, ne yardımlaşmayı ne paylaşma bilinci yeşerir.
Saygı ve hürmetlerle
Fen, doğa, çevre, stem, ziraat, tarım, ekoloji, rehber, yardımsever,yardımlaşma ve doğaya aşikar bir avuç gönüllü
ENGİN AKYOL