Tarım alanında yaptığı çalışmalarla yerel üreticilere destek olan Bornova Belediyesi, bu alanda verdiği eğitimlere ‘Zeytin Budama Eğitimi’ ile devam etti.
Tarımsal üretim kapasitesini arttırmak ve kaliteli üretimi sağlamak amacıyla verilen eğitim, Bornova Belediyesi, Bornova İlçe Tarım Müdürlüğü ve Zeytincilik Araştırma Enstütüsü’nün işbirliğinde gerçekleşti. Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’ndeki eğitimde Yüksek Ziraat Mühendisi Özgür Dursun katılımcılara budamanın amacı, budama teknikleri, ağacın budamaya tepkisi, büyüme ve meyve verimini dengeleme, ağacın zayıflamasını ve erken yaşlanmasını önleme, budama zamanı, budama aralığı gibi başlıklarda detaylı bir sunum yaptı. Zeytincilik üzerine çok sayıda proje üzerinde çalışan ve uluslararası makaleleri bulunan Dursun, yoğun ilgi gören teorik eğitimde yerel üreticilerin sorularını da yanıtladı.
Bornova İlçe Tarım Müdürü Mustafa Akarca, “Yaptıkları protokoller doğrultusunda tarım ve hayvancılık alanında eğitimler düzenlediklerini hatırlatarak, “Bornova Belediyesi’ne yapılan işbirliği için çok teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi bu eğitimi de gösterilen ilgi bizleri çok memnun etti” diye konuştu.
Zeytinin ülkemizin en önemli tarımsal değerlerinden olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızın tarımla olan bağlarını güçlendirmeye, yerel üreticilerin eksik oldukları alanlarda kendilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz. Bornova Belediyesi olarak tarım alanında düzenlediğimiz eğitimlere devam edecek” dedi.
Bornovalı üreticilere zeytin budama eğitimi
Tarım alanında yaptığı çalışmalarla yerel üreticilere destek olan Bornova Belediyesi, bu alanda verdiği eğitimlere ‘Zeytin Budama Eğitimi’ ile devam etti.
Yayınlanma :
30.11.2022 15:22
Güncelleme :
30.11.2022 15:22


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: