İzmir, Türkiye’nin çevre dostu adımlarında öncü şehirlerinden biri olmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde Türkiye Çevre Ajansı tarafından yürütülen Depozito Yönetim Sistemi (DYS) kapsamında kentte kapsamlı bir koordinasyon toplantısı düzenlendi.
Toplantıya İzmir Vali Yardımcısı Sadık Tunç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, Türkiye Çevre Ajansı Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ile ilçe belediye başkanları, oda ve borsa temsilcileri katıldı.
Valilik: "Pilot şehir olmaktan gururluyuz"
Vali Yardımcısı Sadık Tunç, İzmir’in pilot şehir seçilmesinden dolayı memnuniyetini ifade ederek, “Bu konuda en önde gelen şehirlerden biri olacağız. Sistem, şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.
Pirinççi: “520 milyon Euro’luk tasarruf”
Türkiye Çevre Ajansı Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi, sistemin çevre ve ekonomi için stratejik bir dönüşüm olduğunu vurguladı:
“Cam, pet ve alüminyum ambalajlar artık doğaya bırakılan atıklar değil, sanayiye kazandırılacak hammadde olacak. Sistem tam kapasiteye ulaştığında yaklaşık 520 milyon Euro maddi kazanım, ithalatın azalması ve çevre temizliği gibi paha biçilemez katkılar sağlayacak.”
Özgener: “Atık artık stratejik hammadde”
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener de atık yönetiminin ekonomik boyutuna dikkat çekerek,
“Tüm dünyada atıklar artık stratejik kaynak olarak değerlendiriliyor. İzmir Ticaret Odası olarak projelere her türlü katkıyı vermeye hazırız” dedi.
Depozito İade Makinesi tanıtıldı
Toplantının ardından katılımcılar, Depozito İade Makinesini yerinde inceleyerek sistemin işleyişini uygulamalı olarak deneyimledi. Toplantı, sistemle ilgili sunumlar ve soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Depozito Sistemi İzmir’de Başlıyor
Çevreye duyarlı dönüşüm adımlarından biri olan Depozito Yönetim Sistemi, pilot illerden İzmir’de tanıtıldı. Cam, pet ve alüminyum ambalajlar artık çöp değil, ekonomik değer!
Yayınlanma :
10.07.2025 20:31
Güncelleme :
10.07.2025 20:31


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: