11. Sağlık Halk Kongresi kapsamında düzenlenen “Konserve ve Salçalarda Nelere Dikkat Edilmeli?” konulu söyleşi Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde gerçekleştirildi. Prof.Dr.Şebnem Tavman’ın başkanlığını yaptığı söyleşiye EÜ Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr.Fikret Pazır ve Prof.Dr.Taner Baysal konuşmacı olarak katıldı.
AMAÇ GIDANIN KALİTE VE BESLENME DEĞERİNİ KORUMAK
Prof. Dr.Fikret Pazır konuşmasında konservelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle, konserve alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Pazır “ Kapakların hava almayacak şekilde kapatılmış olmasına ve şişkin olmamasına, herhangi bir sızmanın olmamasına ve en önemlisi de firmanın önerdiği tüketim süresine bakılmalıdır.”dedi. Konserve üretilirken yapılan işlemlerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Prof.Dr.Pazır “Bu işlemlerin önemsenmemesi sonucu ölüme varan olaylar yaşanabilir.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
AÇIKTA SATILAN SALÇALARDAN KAÇININ !
Söyleşinin ikinci kısmında söz alan Prof.Dr.Taner Baysal, “Hazır gıdaları tüketirken çok dikkat edilmeli. Özellikle salçanın yağ ve tuz oranı, kontrol edilerek satın alınmalı. Yüksek yoğunluktaki oranlar önemli hastalıklara yol açabilir.Tüketicilerin, ürün üzerindeki TSE logosuna dikkat etmesi gerekiyor. Mikroorganizmalar gıdalara genellikle insanlardan bulaşıyor. Bu yüzden ev yapımı ya da açıkta satılan salçalardan kaçınmak gerekir.” dedi.
HAZIR GIDALAR TÜKETİLİRKEN DİKKAT EDİLMELİ
11. Sağlık Halk Kongresi kapsamında düzenlenen “Konserve ve Salçalarda Nelere Dikkat Edilmeli?” konulu söyleşi Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde gerçekleştirildi.
Yayınlanma :
08.03.2013 16:37
Güncelleme :
08.03.2013 16:37


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: