Konak Belediyesi’nin dar gelirliye destek amacıyla hayata geçirdiği Mutluluk Kahveleri projesi, kuruluşunun birinci yılında 8 şubeye ulaşarak sosyal belediyecilikte örnek bir model haline geldi. İlk olarak Kemeraltı Abacıoğlu Hanı’nda hizmete giren bu sosyal kafe, kısa sürede hem yurttaşların hem de ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun göreve gelir gelmez ilk 100 gün içinde başlattığı uygulama, özellikle uygun fiyatlı menüsüyle dikkat çekiyor. Çayın 10 TL, kahvenin 20 TL, tostun ise 35 TL olduğu Mutluluk Kahveleri, sadece fiyatlarıyla değil; kaliteli hizmeti ve güler yüzlü personeliyle de övgü topluyor.
Sekiz farklı noktada hizmet
Konak’ın dört bir yanına yayılan Mutluluk Kahveleri, şu anda Kemeraltı Abacıoğlu Hanı dışında;
-
Güneşli Mahallesi Dr. Saadettin Yağdıran Spor Tesisleri,
-
Barbaros Mahallesi Adile Naşit Parkı,
-
Ulubatlı Mahallesi Toros Sosyal Tesisleri,
-
Alsancak Sevgi Yolu Kiosk,
-
Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi,
-
Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı
ve son olarak -
Murat Reis Mahallesi M. Yüce Sonkurt Parkı içinde hizmet veriyor.
Kafeteryalar, özellikle sabit gelirli yurttaşlar, emekliler, öğrenciler ve işsizler için sosyalleşme ve uygun fiyatla kaliteli zaman geçirme olanağı sunuyor.
Vatandaştan tam not
Mutluluk Kahveleri’nin müdavimlerinden Ahmet Taştan, ekonomik koşullar nedeniyle dışarıda zaman geçirmekte zorlandıklarını belirterek, “Buraya neredeyse haftanın üç dört günü geliyorum. Fiyatlardan çok memnunuz. Nilüfer Başkanımıza çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
Emekli yurttaşlardan Sema Tekbey Bozacı da benzer duygularla konuşarak, “Başka yerlerde çay içmek bile lüks oldu. Buradaki fiyatlar bütçemize uygun. Kendimizi dışlanmış hissetmiyoruz” dedi.
Öğrencilerin uğrak noktası
Ekonomik menüsüyle öğrencilerin de gözdesi olan Mutluluk Kahveleri, gençler arasında hızla yayılıyor. Öğrenci Elif Döneken, “Dört kişi geldik, uygun fiyata hepimiz doyduk. Böyle tarihi bir mekanda bu fiyatlara yemek yemek bizi çok şaşırttı. Artık hep geleceğiz” dedi.
İzmir’i ziyaret eden Rümeysa Türkyılmaz ise “Fiyatları görünce gözlerime inanamadım. Dışarıda yemek yemek cesaret ister hale geldi. Bu fiyatlarla İzmir’e dair güzel bir anımız oldu” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.
Sosyal belediyeciliğin sıcak yüzü
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ise, projenin temel amacının halkın ekonomik krizle baş etmesine katkı sağlamak olduğunu vurgulayarak, “Mutluluk Kahveleri, adı gibi insanların yüzünü güldüren bir proje oldu. Daha fazla noktada bu hizmeti yaygınlaştırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Mutluluk Kahveleri, sosyal belediyeciliğin sadece yardım temelli değil, dayanışma temelli de olabileceğini gösteren güçlü bir örnek olarak Türkiye’ye model olmaya aday görünüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: