Türkiye’nin ilk özel girişim entegre et tesisi olarak sektöre adım atan Pınar Et, sorumlu üretim anlayışından vazgeçmeden geçen 40 yılını kutladı. Düzenlenen törene Yaşar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Gökoğlu, Yaşar Holding İcra Başkan Yardımcısı Turgut Sarıoğlu, Finans Başkan Yardımcısı Tolga Şenefe, Pınar Et ve Çamlı Besicilik Başkan Yardımcısı Tunç Tuncer, Yaşar Dış Ticaret Genel Müdürü Hasan Tuna Settar, Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir ile şirketin yöneticileri ve çalışanları katıldı.
1985’te merhum Selçuk Yaşar’ın girişimci vizyonuyla Yaşar Topluluğu bünyesinde kurulan Pınar Et’in, üretimden inovasyona, marka güvenilirliğinden sürdürülebilirliğe kadar birçok alanda öncü kimliğini sürdürdüğünü belirten Genel Müdür Hüseyin Demir, işlenmiş et pazarında %19,1 tonaj payıyla sektördeki liderliklerini devam ettirdiklerini söyledi.
“2050’de karbon nötr olmayı hedefliyoruz”
Çevresel duyarlılık ve döngüsel ekonomi uygulamalarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Demir, şirketin sürdürülebilirlik yol haritasına dair şu bilgileri paylaştı:
“2050’de karbon nötr bir kuruluş olma hedefimiz için yoğun çaba gösteriyoruz. 2030 yılına kadar sera gazı emisyonu yoğunluğumuzu %30, su ayak izimizi ise %15 azaltmayı amaçlıyoruz. Türkiye’de ambalajlı et sektöründeki liderliğimizi sürdürürken, 30’dan fazla ülkede tüketicilerle Pınar lezzetlerini buluşturmaya devam ediyoruz.”
İlklerin markası: Pınar Et
Sektörlerinde birçok yeniliğin öncüsü olduklarının altını çizen Demir, Pınar Et’in 40 yıllık serüveninde Türkiye’nin ilk entegre et tesisi, ilk entegre hindi tesisi, ilk Ar-Ge merkezi ve ilk dilimlenmiş şarküteri ürünleri gibi pek çok başarıya imza attığını aktardı.
Demir, “Güçlü insan kaynağımızla hem sektöre hem de Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.
Etiket Önerileri:
#PınarEt #40Yıl #YaşarHolding #HüseyinDemir #GıdaSektörü #EtSanayi #Sürdürülebilirlik #KarbonNötr #Pınar #İnovasyon #Türkiyeninİlkleri #GıdaGüvenliği
Yorumlar
Kalan Karakter: