Süt üreticisine kötü haber!
Çiğ süt destekleme primi, Mayıs ayını da kapsayacak şekilde geriye dönük olarak 25 kuruştan 10 kuruşa düşürüldü
Yayınlanma :
02.11.2019 19:15
Güncelleme :
02.11.2019 19:15


Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 31 Mart’taki yerel seçimler öncesinde çiğ süt destekleme priminin litrede 10 kuruştan 25 kuruşa çıkartıldığı müjdesini vermişti.
Çiğ süt destekleme primi 10 kuruşa düşürüldü
Yerel seçim süreci 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ile sona ererken, aradan geçen ayların ardından çiğ süt üreticisi kötü bir sürprizle karşı karşıya kaldı.
Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, soğutulmuş ve örgütler üzerinden satılan sütlerin destek primlerinin Mayıs 2019’dan itibaren geriye dönük olarak 10 kuruşa düşürüldüğü belirtildi.
TÜSEDAD: “Süt üreticisini zora sokacak”
TÜSEDAD’ın açıklamasında, şunlar kaydedildi:
“Bütçede para olmaması gerekçesi ile Mayıs ve Haziran aylarına ait süt prim destekleri 10 Krş olarak ödeneceği haberi bizleri endişelendirdi. Bu durum, zaten sıkıntı çeken süt üreticisini, daha zor bir duruma sokacaktır.
Kasım ayına girmiş olmamıza rağmen ilk 4 aylık süt destek primi hariç hiçbir ödeme yapılmaması, zaten sıkıntıda olan hayvancılık sektörünü çok kötü etkilemektedir.
2018 yılı desteklemeleri ile neredeyse aynı olan 2019 yılı desteklemeleri enflasyon kaynaklı değer kaybını bile karşılamazken, süt prim desteklemelerini Mayıs ve Haziran ayları için 25 krş yerine 10 Krş/Lt’ye düşürülmesi kabul edilebilir değildir.
Rusya’dan süt ürünleri ithalatının yolu açıldı
Sektör adeta can çekişirken, süt pirim desteklemelerinin %60 azaltılması ile aynı dönemde Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansının Türk pazarına süt ürünleri sevkiyatı için veteriner sağlık sertifikası konusunda Türkiye’yle mutabakat sağlandığını açıklamış olması, geleceğe doğru biz üreticileri kaygılandırmaktadır.
TÜSEDAD olarak süt pirim desteklerinin düşürülmüş olmasını ve süt ürünlerinin ithal edilmesi konusunda yapılan çalışmaları yanlış buluyoruz ve bu yanlışlardan dönülmesini ve üretime köstek olmak yerine Tarım Bakanlığını destek olmaya davet ediyoruz.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: