Balıkçılıkta israfın azaltılması için atölye çalışması
İzmir'de, balıkçılık sektöründe israfın engellenmesi amacıyla balık satıcıları ve restoran işletmecilerine yönelik atölye çalışması yapıldı. Konak İlçe Tarım Müdürlüğünce düzenlen etkinlikte, satıcılar ve restoran işletmecileri, balık ayıklama ve balık yemekleri hazırlama konusunda yeteneklerini gösterdi.
Yayınlanma :
22.02.2022 22:47
Güncelleme :
22.02.2022 22:47


Konak İlçe Tarım Müdürlüğünce düzenlen etkinlikte, satıcılar ve restoran işletmecileri, balık ayıklama ve balık yemekleri hazırlama konusunda yeteneklerini gösterdi.
Katılımcılara sürdürülebilir balıkçılık, gıda güvenliği, balık muhafaza koşulları gibi konularda da eğitim verildi.
Etkinliğe katılan Tarım İl Müdürü Mustafa Özen, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından 2022 yılının "Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı" ilan edildiğine dikkat çekerek bu kapsamda sürdürülebilir balıkçılık, israfsız mutfak konusunda eğitimlere hız verdiklerini bildirdi.
Mart ayında iki atölye çalışmasının daha olacağını, üç eğitimde düzenlenecek yarışmaların birincilerinin final etabında bir araya geleceğini aktaran Özen, su ürünlerinde sürdürülebilirlik ve israfın önlenmesi bilincinin yaygınlaşmasını umut ettiklerini ifade etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: