RADYO TİYATROSU
Yayınlanma :
17.09.2019 19:07
Güncelleme
: 17.09.2019 19:07
2007’den sonra radyo tiyatrolarının yenileri çıkmamaya başladı. Hâlbuki yeni radyo tiyatroları ve arkası yarınları yayınlanabilirdi.
KENDİ KÜLTÜRÜMÜZDEN BESLENMEK.
Yerli ve yabancı radyo tiyatroları var. Ama sanki bu ülkede Türklük ve İslam yokmuş gibi hiç demeyeyim ama ayak izlerine rastlayamıyorum. Dede korkut hikâyeleri. Bir kaç Dede korkut hikâyesi var. Hâlbuki nasıl İngilizlerin Romeo ve Juliet gibi bizimde yüzlerce Dede korkut hikâyemiz oyunlaştırıla bilinirdi. Veya 600 yıllık Osmanlı imparatorluğunda anlatılacak o kadar tarihi şahsiyet varki inanın; ne Hollvod, ne de başka bir sinema endüstrisi bizimle boy ölçüşemez.
EĞİTİM VE KÜLTÜRDE YERLİ VE MİLLİ OLMAK.
Sayın Cumhurbaşkanımız, yerli kültür politikalarının gereğini vurguluyor. Bende eğitim ve kültürün yerli unsurlarının artması gerektiğini düşünüyorum. Her şey sizin elinizde. Türk ve İslam medeniyeti Destanlar ve hikâyeler açısından zengin. Kendi kültürümüzden beslenen radyo tiyatroları ve arkası yarınları çoğaltılamaz mı?
TGRT TİYATROLARI
Bir dönem TGRT yerli ve milli radyo Tiyatroları hazırladı. Peygamberimizin hayatı ve diğer İslami eserler Radyo tiyatrosu şeklinde hazırlandı. Ne yazık ki TGRT bu işi sonlandırdı.
MUTE DESTANI.
Bir dönem farklı İslami eserler yayınlayan yayın evleri bant tiyatroları yayınladı. Bunlarda belli zaman sonra bitirildi. Ben bazen tümüne şöyle bir bakarım başyapıt şeklindeki eserleri dinlerim.
İZMİR RADYOSU.
Radyo tiyatrolarında özelikle İzmir devlet tiyatrosunun oyuncularının seslendirdiği oyunlar çok sevildi. İzmir başta olmak üzere arkası yarınların ve radyo tiyatrolarının tümünü görmeyenler alıp ve dinlemek istiyorlar.
TİYATROLARI SEVİYORUM.
İzmir Devlet tiyatrolarının oyunlarına gitmeyi seviyorum. Yerli ve yabancı oyunları güzel. Sesli betimleme olmayınca bazı sahneler zihnimizde eksik kalıyor. Tiyatrolar canlı tutulsun. Gerek Devlet tiyatroları ve radyo tiyatroları devam etsin. Her ne kadar sinema geliştiyse de tiyatro ayrı bir tat.
Salih Arıkan
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: