Saç dökülmesi sıkıntısı çoğu insanda vardır. Hairneva uzman kadrosu ve güvenilirliği ile bu sorunu ortadan kaldırıyor.
Saç ekimi, kişi de saçların kuvvetli ve hemen hemen hiç dökülmeyen, saçın fazla olduğu bölgelerden alınıp, saç kaybına uğrayan bölgeye aktarılması ile ortaya çıkan estetik operasyondur. Saçın alındığı bölge çoğunlukla, uzmanların donör baskın (Baskın Verici) olarak isimlendirildikleri başın yan ve arka bölümleridir. Bu bölgede saçlar hayat boyu uzamaya devam eder ve katiyen dökülmez. Bu bölgeler genetik yapı itibari ile dökülmemeye kodlanmıştır diyebiliriz. Bu bölgeden alınan saçlar, kel bölgede işlem gördükten sonra da bu özelliklerini genleri nedeni ile kaybetmezler. Bu yüzden saç ekimi, doğru ve profesyonel kişiler tarafından yapıldığı vakit beklenen neticeleri verir ve tekrar dökülme olmasını engeller. Donor dominansı bu nedenlerden dolayı saç ekimi ameliyatı işleminde başarıyı sağlayan bilimsel temel olarak adlandırılabilir.
Saç ekimi işleminde dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden bir tanesi de saç ekimi yaptırılacak yerlerin doğru seçilmesidir. Merdiven altı kliniklerde yapılan operasyonlarda hastaların, olan saçlarına kaybettiği tespit edilmiştir.
Saç ekimi ameliyatı işleminde pek çok metot kullanılmaktadır ve her geçen gün yeni metotlar geliştirilmektedir. Saçın tedarik edildiği bölge, saçın ekildiği bölge ve uygulanan işlemlere göre saç ekimi operasyonu kategorilere ayrılmıştır. Bunlar, Fue ekimi, Fut ekimi, tepeye saç ekimi, takma altına saç ekimi, öne sıkılaştırma saç ekimi, 3 seans fut üstüne fue, fue düzeltme , seyrek saç ekimi, şakaklara fue saç ekimi, yanık izine ekim, vücut kılından saç ekimi, sakaldan saç ekimi, sentetik saç ekimi gibi çeşitli ekim türleridir. Ülkemizde en yaygın olarak kullanılan yöntemler Fue saç ekimi ve Fut saç ekimidir.Peki insanlar neden saç ekimi yaptırmak zorunda kalırlar? Neden saçlar dökülür?
Saç dökülmesi, aslında bize yararlı olduğuna inandığımız saç kozmetik ürünlerinin sonucu olarak karşımıza çıkabilir. Günlük hayatta fazlasıyla kullandığımız jöle, köpük, briyantin, sprey gibi saç kozmetik ürünleri uzun müddetli kullanımlar ile saç köklerine oldukça zarar verir ve hücreleri yok etmeye başlar. Saç dökülmelerinde bir diğer etken de, uzun müddetli düzensiz beslenme denebilir. Şayet beslenme alışkanlığımızda bir anormallik varsa bunun fiziksel manada ilk tesirini saçlarımızda görebiliriz. Bilhassa yaz aylarında perhiz yapan kadınların az protein alması saç dökülmesi sebeplerindendir. Protein, saçlar için oldukça kritiktir. Saç ekimi operasyonu sürecinde olan birey, işlemleri beslenme alışkanlığı ile desteklemeli ve sık sık protein almalıdır. Saç gelişimi düzenli beslenmeyi ve iyi beslenmeyi gerektirir. Bu bariz etkenler dışında, saç ekimi ihtiyacı doğuran saç dökülmesine kapı aralayan etkenlerden bir ötekisi de hastalıklardır.
Direkt olarak saçı etkileyen hastalıklar; tiroid hastalıkları, besine dayalı hastalıklar, mantar enfeksiyonları, saç kıran hastalıkları gibi hastalıkları sayabiliriz. Birçok hastalık veya hasta olduktan sonar kullanılan medikal ilaçlar saç dökülmesine sebep olabilir. Bu gibi durumlarda da saç ekimi gerçekleştirilebilir.
Yorumlar
Kalan Karakter: